6726 Szeged, Közép fasor 1-3. E-mail: titkarsag@delvidekhaz.hu
+36 62 592 800

dhaz k

Bemutatkozás

A Magyar Házak a szerbiai, romániai (bánsági), szlovéniai és horvátországi magyar közösségek fizikai közelségében új platformokat kínál fel a döntően már szórványban élő magyar nemzetiségnek és a magyar-magyar, magyar-román, magyar-szerb, magyar-szlovén és magyar-horvát nemzetpolitikai kapcsolatoknak és intézményeknek.

A Magyar Házak tevékenységi területe a jelenlegi Duna-Körös-Maros-Tisza (DKMT) eurorégió szerbiai és romániai területe, vagyis a szerbiai Vajdaság, a romániai Arad, Temes, Krassó-Szörény és Hunyad megyék, valamint Horvátország, Dalmácia, Szlovénia, mindazon területek ahol a tágan értelmezett magyar kultúrának és közösségi jelenlétnek az utóbbi évszázadokban feladatai, emlékei, érdekei és lehetőségei jöttek létre és maradtak fenn napjainkig.

„A panelházakat nem elég becsomagolni, hanem az ajtók mögé kell nézni” – A Tisza Lajos Közéleti Egyesületnek beszélt programjáról a Fidesz szegedi polgármesterjelöltje

Tisza Lajos Közéleti Egyesület és Kothencz János, a Fidesz polgármester-jeltöltje volt a Délvidék Ház vendége pénteken.

"A Tisza Lajos Közéleti Egyesület alapítói, tagjai, pártolói a szegediekért és a térségben élőkért tenni akaró polgárok közössége. Munkánkkal szeretnénk elősegíteni Szeged és térsége fejlődését, az itt élők boldogulását. Véleményünk szerint Szeged sorsa a szegediek kezében van, ezért közösen kell alakítanunk a saját jövőnket." Így vall felvállalt feladatáról a nemrégiben megalakult szegedi civil szervezet, melynek gyűlésén a megvalósítani kívánt programjáról beszélt Kothencz János, a Fidesz polgármester-jeltöltje.


Kothencz János a programismertetőjén hangsúlyozta, hogy polgármesteri tevékenységével a Tisza Lajos Egyesületéhez hasonló célokat kíván elérni, és elővenni a szőnyeg alá söpört, évtizedek óta megoldásra váró, szegedi társadalmi problémákat.

Ennek egyik első lépéseként, a szegedi jobboldali erők által eddig elhanyagolt terület, a panelben élő közösségek, illetve a szociálisan hátrányos helyzetű rétegek felé is szeretne nyitni, s mint mondta: nem becsomagolni kell az itt megbújó mindennapos gondokat, hanem az ajtók mögé nézve megoldást keresni.

Véleménye szerint az elmúlt évtizedben Szeged nem tudott élni a benne rejlő potenciállal, és minden területen mélyen alulteljesített, sereghajtó lett az ország nagyvárosainak sorában.
Ezen a helyzeten pedig a szociális szférában kifejtett tevékenységéből fakadó tapasztalataival, új erővel és nagy tenni vágyással szeretne javítani.

Az őszi önkormányzati választások előtt, a Délvidék Házban megtartott augusztus 1-i tájékoztató csak az egyik első állomása volt a most induló kampánynak. Kothencz János a következő hetekben városszerte több helyen kívánja a szegediekről programját a szegediekkel megismertetni.

 

Top of Page