6726 Szeged, Közép fasor 1-3. E-mail: titkarsag@delvidekhaz.hu
+36 62 592 800

Megjelent a Trianon Múzeum 2017-re kiadott falinaptára!

Megjelent a Trianon Múzeum 2017-re kiadott falinaptára, amely a „Magyar Thermopülé. A magyar hon- és területvédelem legszebb kitüntetései és emlékérmei 1914-1941” címet viseli.
Naptárunk külön fejezetet szentel az első világháború, az erdélyi román betörés, a rohamosztagosok, a MOVE, a területvédelmi ligák, a Nemzeti Hadsereg, a Rongyos Gárda és a Lajtabánság kitűntetéseinek.
A Trianon Múzeum 2017-es naptára folytatva az előző évi hagyományokat, kuriózum a falinaptárak között. Mindenki szívesen lapozza, akinek fontos a nemzeti öntudat ébrentartása és erősítése.

Bővebben...

Csonka Vágányon című DVD

képAz első világháború hivatalos befejezését követően, a szomszédos államok a magyar polgári lakosság ellen – a legelemibb diplomáciai, katonai és emberiességi szabályok figyelmen kívül hagyásával – gyakorlatilag totális háborút indítottak. A megszálló hatóságok első lépése – a belgrádi katonai konvenció egyértelmű rendelkezéseivel ellentétesen – a magyar közigazgatás teljes megszüntetésének kierőszakolása volt.

Bővebben...

Magyarország kincsestára – sorozat - Trianon Múzeum

kiskonyvA Magyarország kincsestára sorozat legújabb darabja a Trianon Múzeumot mutatja be. A 104 oldalas mini albumban Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke által írt bevezető gondolatok után színes és remekbe szabott képanyag illusztrálja a Múzeum történetét, épületét és kiállításait.

Bővebben...

Ősök megidézése CD

Névtelen

A Trianon Múzeum gondozásában megjelent, Ősök megidézése című Cd lemez, a magyar ősmúlt varázslatos, álombéli tájaira kalauzol. A Sziránszky József, regös dalait tartalmazó album nemcsak a honfoglalás korát idéző hangszeres zene, hanem a transzcendentális ihletésű, lírai költemények kedvelőinek is csemegével szolgál. A lemezen a szerző által írt szövegek a szerző zenéjével és előadásában hallhatók. 

Bővebben...

Kelet felé 1940 DVD

 

KeletKiadványunk Bánáss József rendező 1940-ben készült dokumentumfilmjét tartalmazza, amely, ma már archív felvételeken keresztül mutatja be az erdélyi országrészek, Felső-Erdély és Kelet–Magyarország egy része hazatérésének történetét. Örök tanúbizonyság az elrabolt országrészek népének végtelenül boldog, önfeledt szabad akaratnyilvánításáról, felidézi azokat a felejthetetlenül örömkönnyekben úszó napokat, amelyeknek újra eljövetelére minden igaz magyar vár, melyről lemondani nem tud és nem is akar, mert őseink kihullt vére és emléke kötelez.

Bővebben...

1. oldal / 2

Top of Page